Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettsaltet torsk med bacon

Lettsaltet torsk med bacon

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lettsaltet torsk
  • 250 g bacon i terninger
  • 200 g gulrot
  • 1 ss smør

Potetmos:

  • 1 kg melne potet
  • 1 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 600 kcal
Fett 29 g
Protein 49 g
Karbohydrater 33 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lettsaltet torsk
  • 250 g bacon i terninger
  • 200 g gulrot
  • 1 ss smør

Potetmos:

  • 1 kg melne potet
  • 1 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 600 kcal
Fett 29 g
Protein 49 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server fiskemiddagen rykende varm, gjerne med litt sennep.

Løft fisken ut av kokevannet med en hullsleiv og over på litt kjøkkenpapir før du løfter den videre til tallerken eller fat. Slik slipper du å få for mye av kokevannet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB13 07.11.2024 01:09:22