Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

Vegisterkaker

Denne oppskriften har fått4,7 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn - et supert alternativ til de som velger vegansk.

Julelaks

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.

Pizza med ribbe

Denne oppskriften har fått4,1 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Her har du en skikkelig julepizza! Pizza med rester av ribbe, grønnkål, hasselnøtter og snadder. Bruk en halvstekt pizzabunn eller lag pizzadeigen selv.

Reinsdyrfilet med krydret plommesaus

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Reinsdyrfilet er noe av det mest eksklusive du kan tilberede og her har den fått følge av en fantastisk plommesaus.

Bacalao

Denne oppskriften har fått4,7 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Over 60 min

Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.

Dronning Mauds dessert

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.

Fruktsalat med nøtter

Turmat
Enkel
Cook Time
Over 60 min

Fruktsalat er kjempegodt som dessert, både til hverdag og til fest! Her har vi satt opp forslag til ingredienser, men du kan også bruke andre frukter og bær. Hvis du vil, så kan du toppe den med knasende nøtter og litt kesam.

Vegisterkaker

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn - et supert alternativ til de som velger vegansk.

Ribbe

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.

Pinnekjøtt

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene; salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt, bruker du huskeregelen '30-3'. Det vil si 30 timer utvanning og 3 timer damping. Dette er regelen som vil gi et saftig og godt resultat, uansett. 

Julelaks

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.

Pizza med ribbe

Denne oppskriften har fått4 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Her har du en skikkelig julepizza! Pizza med rester av ribbe, grønnkål, hasselnøtter og snadder. Bruk en halvstekt pizzabunn eller lag pizzadeigen selv.

Reinsdyrfilet med krydret plommesaus

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Reinsdyrfilet er noe av det mest eksklusive du kan tilberede og her har den fått følge av en fantastisk plommesaus.

Bacalao

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Over 60 min

Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.

Dronning Mauds dessert

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
Under 20 min

Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.

Fruktsalat med nøtter

Turmat
Enkel
Cook Time
Over 60 min

Fruktsalat er kjempegodt som dessert, både til hverdag og til fest! Her har vi satt opp forslag til ingredienser, men du kan også bruke andre frukter og bær. Hvis du vil, så kan du toppe den med knasende nøtter og litt kesam.

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!