Lagre

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris eller annen type ris
  • 700 g blomkål
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 ts urtesalt
  • 1,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss margarin eller olje til steking
Del

Vegisterkaker

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn - et supert alternativ til de som velger vegansk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris eller annen type ris
  • 700 g blomkål
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 ts urtesalt
  • 1,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss margarin eller olje til steking

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la risen dampe seg tørr. Avkjøl.
  2. Del blomkål i buketter (bruk stilken også) og kok den knapt mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og avkjøl helt.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse. Smak til med salt, pepper og krydder.
  4. Form ovale, lubne kaker ved hjelp av en skje.
  5. Varm en stekepanne med olje og stek kakene på middels varme i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Hold dem varme på et fat.

Vegisterkakene kan serveres på tradisjonelt vis, med poteter, saus og tyttebærsyltetøy, eller som her, med en enkel salat av rødkål og grønnkål.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant