Lagre

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær
Del

Dronning Mauds dessert

(6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en liten kjele på lav varme. Hell den smeltede gelatinen  i eggedosisen mens du visper.
  3. Visp fløten til krem og bland den med eggedosisen. Smak til med portvin.
  4. Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle. Sett kaldt i minst 4 timer. 

Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant