Middagstips

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

Pasta med jordskokk og sitron

Denne oppskriften har fått4,6 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Jordskokk har en mild og deilig nøttesmak, og sammen med sitron, chili og hvitløk gir den deilig smak til denne enkle pastaretten. Det er ikke nødvendig å skrelle jordskokken, bare vask den godt før den tilberedes. 

Fiskeburger med rød salat

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Stekt fisk står kanskje ikke øverst på ønskelisten til barna, men prøv å servere fisken i burgerbrød sammen med en knallrød salat! Da skal du se fisken får bein å gå på! Vi har bakt våre egne burgerbrød og farget dem med litt svart farge, men grove burgerbrød fra butikken passer like godt.

Kyllingfilet med blomkålrisotto

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Gjør en vri på risottoen ved å blande inn finhakket blomkål, valnøtter og salat. Mer trenger du ikke for å gi kyllingfileten nytt, fresht følge!

Klassisk rakfisk

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk, purre og god lefse.

Lammekoteletter med tabbouleh

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Lammekoteletter med tabbouleh er både raskt og enkelt å lage, og det er ett godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung". Her har vi byttet ut bulgur med byggryn i tabbouleh'en. 

Klassisk skinkestek med surkål

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært.

Risboller

Denne oppskriften har fått4,8 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Under 20 min

Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant mange voksne i forbindelse med julen.

Lussekatter

Turmat
Avansert
Cook Time
Over 60 min

13. desember er Luciadagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Inviter til fest og nyt smaken av deilige lussekatter. Her skal du bruke et krydder som heter safran, og det er det som gjør lussekattene gule! Oppskriften gir ca. 15 lussekatter.

Pasta med jordskokk og sitron

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Jordskokk har en mild og deilig nøttesmak, og sammen med sitron, chili og hvitløk gir den deilig smak til denne enkle pastaretten. Det er ikke nødvendig å skrelle jordskokken, bare vask den godt før den tilberedes. 

Fiskeburger med rød salat

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
40–60 min

Stekt fisk står kanskje ikke øverst på ønskelisten til barna, men prøv å servere fisken i burgerbrød sammen med en knallrød salat! Da skal du se fisken får bein å gå på! Vi har bakt våre egne burgerbrød og farget dem med litt svart farge, men grove burgerbrød fra butikken passer like godt.

Chili con carne

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Kyllingfilet med blomkålrisotto

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Gjør en vri på risottoen ved å blande inn finhakket blomkål, valnøtter og salat. Mer trenger du ikke for å gi kyllingfileten nytt, fresht følge!

Klassisk rakfisk

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Enkel
Cook Time
20–40 min

Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk, purre og god lefse.

Lammekoteletter med tabbouleh

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
20–40 min

Lammekoteletter med tabbouleh er både raskt og enkelt å lage, og det er ett godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung". Her har vi byttet ut bulgur med byggryn i tabbouleh'en. 

Klassisk skinkestek med surkål

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Over 60 min

Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært.

Risboller

Denne oppskriften har fått5 av 5 stjerner.

Turmat
Middels
Cook Time
Under 20 min

Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant mange voksne i forbindelse med julen.

Lussekatter

Turmat
Avansert
Cook Time
Over 60 min

13. desember er Luciadagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Inviter til fest og nyt smaken av deilige lussekatter. Her skal du bruke et krydder som heter safran, og det er det som gjør lussekattene gule! Oppskriften gir ca. 15 lussekatter.

Ukemenyer

Vil du ha flere middagstips? Vi har mange gode middagsforslag, enten du er på jakt etter en rask og sunn middag for en vanlig hverdag eller skal lage en god lørdagsmiddag. Sjekk vårt arkiv med tidligere middagstips!