Logg inn for å lagre oppskrifter og skrive kommentarer
Med tanke på morgendagen.
Vi nordmenn kaster altfor mye mat. Faktisk går hver femte pose vi kjøper, rett i søpla. Derfor gir vi deg nå to oppskrifter i én. Slik at middagen du lager i dag, har ingredienser som også kan brukes til måltidet du lager i morgen.
Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time.
En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen.
KYLLINGLÅR MED CHERRYTOMATER
GRØNN GRØNNSAKSUPPE MED POSJERT EGG OG RISONI
Fordelen med stek er at den kan gjøres klar dagen i forveien, så du har bedre tid på festdagen.
Høstens viltsalat med plommer. Dette er en gjenoppskrift, hvor vi har brukt ferdigstekt reinsdyrstek.
REINSDYRSTEK MED HASSELBACKPOTETER
VILTSALAT MED PLOMMER
En fiskesalat proppfull av masse deilig smak!
Vi har marinert svinebiffen i soya og panert den med sesam, noe som gjør biffen ekstra spennende og god!
POKE- FISKESALAT FRA HAWAII
SESAMBIFF MED LUN SALAT
Både lam mørbrad og lam flatbiff kan brukes til lammebiff. Urtestekte grønnsaker kan du lage både i stekepannen og i ovnen, og er smakfullt tilbehør. Bruk det du har av friske urter i hagen eller vinduskarmen for å variere smaken.
En hverdagslig middagsrett som gjør seg selv i stekeovnen, mens du kan gjøre andre viktige ting.
LAMMEBIFF MED URTESTEKTE GRØNNSAKER
ALT I ETT-FORM MED LAKS OG GRØNNSAKER
Saftig kyllingbryst krydret med karri smaker kjempegodt til en frisk og syrlig eplesalat.
En suppe for hele familien med masse god smak av karri!
KARRIKYLLING MED ERTEPURÉ OG EPLESALAT
KARRISUPPE MED REVET KYLLING
Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av Nitimens lyttere for 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.
En enkel og ganske rask curry med ferdig stekt eller kokt lammekjøtt.
FÅRIKÅL
RASK LAMMECURRY
Vietnamesisk buljongsuppe og reinsdyrkjøtt? Det høres unektelig merkelig ut, men smakskombinasjonene som oppstår er nydelige! Pho er «fetteren» til ramen, og en fjern og eksotisk slektning av vår sodd.
Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime.
Pho med reinsdyrskav
Ovnsstekt laks med hotte risnudler
Saftige kyllinglår penslet med sticky, asiatisk saus er en skikkelig digg middag du kan diske opp med på en helt vanlig hverdag, eller til en kosekveld i helgen. Server med en fargerik og smakfull pastasalat.
Bakt gresskar i en lun salat med deilig halloumi er enkel og fristende hverdagsmiddag. Server salaten med en frisk og syrlig dressing som setter prikken over i’en.
STICKY KYLLING MED GRESSKAR OG PASTASALAT
HALLOUMI MED BAKT GRESSKAR
Pasta og omelett på én gang! Dette er en perfekt måte å bruke opp ferdigkokt spagetti, eller bare koke ny spagetti og nyte.
Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner.
SPAGETTIOMELETT
SPAGETTI BOLOGNESE AV LAMMEKJØTT
Eggepanne er genial hverdagsmat som åpner opp for å bruke det du skulle ha i kjøleskapet.
Ovnsbakt torsk krydret med pepper og surret inn i en god spekeskinke blir snadder hverdagsmat.
EGGEPANNE MED BROKKOLI
TORSK MED SPEKESKINKE
Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.
En herlig lammepanne, inspirert av greske sommerkvelder. Denne gjenoppskriften lages med restene av lammestek.
KLASSISK LAMMESTEK
GRESKINSPIRERT LAMMEPANNE
Nudler av grønnsaker lager du med en skarp kniv, ostehøvel eller et spesialredskap (spiralizer). Servert med kyllingfilet og en syrlig dressing blir det en enkel og kjapp hverdagsmiddag.
Sei er en klassisk hverdagshelt – en fisk som ikke skal undervurderes. Den er lett å tilberede og har så mye smak!
KYLLINGFILET MED GRØNN NUDELSALAT
SEIBIFF MED GULROT OG LØK
Lam mørbrad sitter øverst på lammelåret, og er et perfekt lite kjøttstykke til spesielle anledninger. Her serverer vi den med en salt versjon av smuldrepai med høstens herlige rotfrukter, gresskar og små løk.
Rotgrønnsaker er allsidig mat. Her har vi laget en smakfull frittata med løk og rotgrønnsaker.
LAM MØRBRAD MED ROTFRUKT-PAI
ROTFRUKTFRITTATA
Grønnsakslappene er en genial måte å få barna til å spise mer grønnsaker på.
Tynne, tynne strimler av grønnsaker kan serveres som et alternativ til spagetti.
GRØNNSAKSLAPPER
GRØNNSAKSPAGETTI MED BIFFSTRIMLER
Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid.
Her er en spenstig og spennende variant av fredagstacoen! Wraps fylt med saftig reinsdyrskav og en syrlig tyttebærrømme. Nam!
Ovnsstekt torsk med brokkoli og purre
Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme
Krydrer du laksefilet med tandoorikrydder får du en spennende fiskerett med eksotiske smaker både store og små setter pris på.
Pitapizza toppet med tandoorikrydret kylling og fetaost, garanterer vi er en fast rett på middagsrepertoaret ditt.
TANDOORILAKS MED AGURKDRESSING
PITAPIZZA MED TANDORIKYLLING
Heilnorsk reinsdyrskav med asiatisk touch! Det er utrolig hvor godt reinsdyrkjøtt smaker sammen med hvitløk, ingefær, honning og soya.
Har du vært på fisketur og fått en sei eller to på kroken kan du lage en nydelig fiskeburger! Hvis ikke, er fiskeburgerne i butikken et godt alternativ. Server dem i godt hamburgerbrød m
REINSDYRSKAV MED LUN KÅLSALAT
FISKEBURGER MED COLESLAW
En lasagne med smak av høst! Vi var heldige og fant kantareller, men du kan like gjerne bruke sopp fra butikken.
Som en røff pizza uten mel, er denne potetröstien med reinsdyrskav. En skikkelig smak av norske råvarer.
LASAGNE MED SOPP
REINSKAV MED SOPP- OG POTETRÖSTI
Kylling lårfilet egner seg ypperlig til wok, og er en type kjøtt som blir saftig og smakfullt ved rask tilberedning.
Stekt ris er perfekt som middagsmat på en hverdag, særlig om man har ris til overs fra en annen middag.
KYLLINGWOK I HOISINSAUS
STEKT RIS MED ANANAS
Lammekoteletter er perfekt når du vil markere noe spesielt midt i uka, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt. Søtpotetmos og sukkererter er nydelig tilbehør.
Fiskepudding er suveren hverdagsmat, her i overraskende selskap med grove biter ovnsstekt søtpotet og crispy sukkererter.
LAMMEKOTELETTER MED SØTPOTETMOS
FISKEPUDDING MED SØTPOTET OG SUKKERERTER
Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe.
Å lage risotto er enkelt, men en kunst! Forsiktig speing og tålmodighet er nøkkelen til en vellykket risotto, enten den er laget av spelt, bygg eller ris.
OKSEKASSEROLLE
SPELTRISOTTO
Ha alle ingrediensene i en stor gryte, vær tålmodig i ca. 10 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig.
Eggene har fått følge av en spicy tomat- og bønnegryte, og er toppet med frisk basilikum og deilig parmesan. Nam!
SPAGETTIGRYTE
EGG I SPICY BØNNEGRYTE
En rask og enkel rett med reinsdyrkjøtt, som vi har skåret i fine biffer og stekt i smør. Krydret med bare litt salt og pepper kommer den fine reinsdyrsmaken fram. Linser, jordskokk og plommer er spennende og deilig tilbehør.
Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.
Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer
Jordskokk og gulrotsuppe
Finhakket oliven, purre og selleristang blir til et smakfullt tilbehør til klassisk og saftig svinebiff.
Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk.
SVINEBIFF MED PURRE- OG OLIVENRØRE
KYLLINGGRYTE MED SELLERI
En perfekt stekt reinsdyrstek er vakkert rosa i kjernen, saftig, mør og med en deilig smak av fjell og vidde. Her med deilig tilbehør som er både søtt og salt.
Quinoa har blitt et populært alternativ til ris, pasta og poteter, og egner seg prefekt til denne salaten.
Reinsdyrstek med selleri, eple og grønnkål
Quinoasalat med eple, grønnkål og pistasj
er er en rask oppskrift med pasta med renskåret svinekjøtt i form av en nydelig urteschnitzel med friske urter.
En herlig sprø brødsalat servert med saftig kyllingfilet, perfekt middagsmat!
URTESCHNITZEL
KYLLINGFILET MED BRØDSALAT
Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie.
En fargerik og smaksrik middagsrett av gratinert svinebiff med tomatsalat.
PAI MED TOMAT OG BRIE
SVINEBIFF MED PESTO OG TOMATSALAT