skip navigation
matprat logo

Gjen­oppskrifter

Med tanke på morgendagen.

Vi nordmenn kaster altfor mye mat. Faktisk går hver femte pose vi kjøper, rett i søpla. Derfor gir vi deg nå to oppskrifter i én. Slik at middagen du lager i dag, har ingredienser som også kan brukes til måltidet du lager i morgen.

  1. To recycle

    KYLLINGLÅR MED CHERRYTOMATER

    Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    GRØNN GRØNNSAKSUPPE MED POSJERT EGG OG RISONI

    En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    REINSDYRSTEK MED HASSELBACK­POTETER

    Fordelen med stek er at den kan gjøres klar dagen i forveien, så du har bedre tid på festdagen.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    VILTSALAT MED PLOMMER

    Høstens viltsalat med plommer. Dette er en gjenoppskrift, hvor vi har brukt ferdigstekt reinsdyrstek.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    POKE- FISKESALAT FRA HAWAII

    En fiskesalat proppfull av masse deilig smak!

    Se oppskrift
  2. to recycle

    SESAMBIFF MED LUN SALAT

    Vi har marinert svinebiffen i soya og panert den med sesam, noe som gjør biffen ekstra spennende og god!

    Se oppskrift
  1. To recycle

    LAMMEBIFF MED URTESTEKTE GRØNNSAKER

    Både lam mørbrad og lam flatbiff kan brukes til lammebiff. Urtestekte grønnsaker kan du lage både i stekepannen og i ovnen, og er smakfullt tilbehør. Bruk det du har av friske urter i hagen eller vinduskarmen for å variere smaken.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    ALT I ETT-FORM MED LAKS OG GRØNNSAKER

    En hverdagslig middagsrett som gjør seg selv i stekeovnen, mens du kan gjøre andre viktige ting.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    KARRIKYLLING MED ERTEPURÉ OG EPLESALAT

    Saftig kyllingbryst krydret med karri smaker kjempegodt til en frisk og syrlig eplesalat.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    KARRISUPPE MED REVET KYLLING

    En suppe for hele familien med masse god smak av karri!

    Se oppskrift
  1. To recycle

    FÅRIKÅL

    Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av Nitimens lyttere for 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    RASK LAMMECURRY

    En enkel og ganske rask curry med ferdig stekt eller kokt lammekjøtt.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    Pho med reinsdyrskav

    Vietnamesisk buljongsuppe og reinsdyrkjøtt? Det høres unektelig merkelig ut, men smakskombinasjonene som oppstår er nydelige! Pho er «fetteren» til ramen, og en fjern og eksotisk slektning av vår sodd.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    Ovnsstekt laks med hotte risnudler

    Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    STICKY KYLLING MED GRESSKAR OG PASTASALAT

    Saftige kyllinglår penslet med sticky, asiatisk saus er en skikkelig digg middag du kan diske opp med på en helt vanlig hverdag, eller til en kosekveld i helgen. Server med en fargerik og smakfull pastasalat.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    HALLOUMI MED BAKT GRESSKAR

    Bakt gresskar i en lun salat med deilig halloumi er enkel og fristende hverdagsmiddag. Server salaten med en frisk og syrlig dressing som setter prikken over i’en.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    SPAGETTIOMELETT

    Pasta og omelett på én gang! Dette er en perfekt måte å bruke opp ferdigkokt spagetti, eller bare koke ny spagetti og nyte.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    SPAGETTI BOLOGNESE AV LAMMEKJØTT

    Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    EGGEPANNE MED BROKKOLI

    Eggepanne er genial hverdagsmat som åpner opp for å bruke det du skulle ha i kjøleskapet.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    TORSK MED SPEKESKINKE

    Ovnsbakt torsk krydret med pepper og surret inn i en god spekeskinke blir snadder hverdagsmat.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    KLASSISK LAMMESTEK

    Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    GRESKINSPIRERT LAMMEPANNE

    En herlig lammepanne, inspirert av greske sommerkvelder. Denne gjenoppskriften lages med restene av lammestek.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    KYLLINGFILET MED GRØNN NUDELSALAT

    Nudler av grønnsaker lager du med en skarp kniv, ostehøvel eller et spesialredskap (spiralizer). Servert med kyllingfilet og en syrlig dressing blir det en enkel og kjapp hverdagsmiddag.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    SEIBIFF MED GULROT OG LØK

    Sei er en klassisk hverdagshelt – en fisk som ikke skal undervurderes. Den er lett å tilberede og har så mye smak!

    Se oppskrift
  1. To recycle

    LAM MØRBRAD MED ROTFRUKT-PAI

    Lam mørbrad sitter øverst på lammelåret, og er et perfekt lite kjøttstykke til spesielle anledninger. Her serverer vi den med en salt versjon av smuldrepai med høstens herlige rotfrukter, gresskar og små løk.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    ROTFRUKTFRITTATA

    Rotgrønnsaker er allsidig mat. Her har vi laget en smakfull frittata med løk og rotgrønnsaker.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    GRØNNSAKSLAPPER

    Grønnsakslappene er en genial måte å få barna til å spise mer grønnsaker på.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    GRØNNSAKSPAGETTI MED BIFFSTRIMLER

    Tynne, tynne strimler av grønnsaker kan serveres som et alternativ til spagetti.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    Ovnsstekt torsk med brokkoli og purre

    Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme

    Her er en spenstig og spennende variant av fredagstacoen! Wraps fylt med saftig reinsdyrskav og en syrlig tyttebærrømme. Nam!

    Se oppskrift
  1. To recycle

    TANDOORILAKS MED AGURKDRESSING

    Krydrer du laksefilet med tandoorikrydder får du en spennende fiskerett med eksotiske smaker både store og små setter pris på.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    PITAPIZZA MED TANDORIKYLLING

    Pitapizza toppet med tandoorikrydret kylling og fetaost, garanterer vi er en fast rett på middagsrepertoaret ditt.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    REINSDYRSKAV MED LUN KÅLSALAT

    Heilnorsk reinsdyrskav med asiatisk touch! Det er utrolig hvor godt reinsdyrkjøtt smaker sammen med hvitløk, ingefær, honning og soya.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    FISKEBURGER MED COLESLAW

    Har du vært på fisketur og fått en sei eller to på kroken kan du lage en nydelig fiskeburger! Hvis ikke, er fiskeburgerne i butikken et godt alternativ. Server dem i godt hamburgerbrød m

    Se oppskrift
  1. To recycle

    LASAGNE MED SOPP

    En lasagne med smak av høst! Vi var heldige og fant kantareller, men du kan like gjerne bruke sopp fra butikken.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    REINSKAV MED SOPP- OG POTETRÖSTI

    Som en røff pizza uten mel, er denne potetröstien med reinsdyrskav. En skikkelig smak av norske råvarer.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    KYLLINGWOK I HOISINSAUS

    Kylling lårfilet egner seg ypperlig til wok, og er en type kjøtt som blir saftig og smakfullt ved rask tilberedning.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    STEKT RIS MED ANANAS

    Stekt ris er perfekt som middagsmat på en hverdag, særlig om man har ris til overs fra en annen middag.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    LAMMEKOTELETTER MED SØTPOTETMOS

    Lammekoteletter er perfekt når du vil markere noe spesielt midt i uka, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt. Søtpotetmos og sukkererter er nydelig tilbehør.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    FISKEPUDDING MED SØTPOTET OG SUKKERERTER

    Fiskepudding er suveren hverdagsmat, her i overraskende selskap med grove biter ovnsstekt søtpotet og crispy sukkererter.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    OKSEKASSEROLLE

    Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    SPELTRISOTTO

    Å lage risotto er enkelt, men en kunst! Forsiktig speing og tålmodighet er nøkkelen til en vellykket risotto, enten den er laget av spelt, bygg eller ris.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    SPAGETTIGRYTE

    Ha alle ingrediensene i en stor gryte, vær tålmodig i ca. 10 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    EGG I SPICY BØNNEGRYTE

    Eggene har fått følge av en spicy tomat- og bønnegryte, og er toppet med frisk basilikum og deilig parmesan. Nam!

    Se oppskrift
  1. To recycle

    Reinsdyrbiff med linser, jordskokk og plommer

    En rask og enkel rett med reinsdyrkjøtt, som vi har skåret i fine biffer og stekt i smør. Krydret med bare litt salt og pepper kommer den fine reinsdyrsmaken fram. Linser, jordskokk og plommer er spennende og deilig tilbehør.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    Jordskokk og gulrotsuppe

    Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    SVINEBIFF MED PURRE- OG OLIVENRØRE

    Finhakket oliven, purre og selleristang blir til et smakfullt tilbehør til klassisk og saftig svinebiff.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    KYLLINGGRYTE MED SELLERI

    Her har vi en enkel og smakfull gryte med gode smaker av selleristang, purre og hvitløk.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    Reinsdyrstek med selleri, eple og grønnkål

    En perfekt stekt reinsdyrstek er vakkert rosa i kjernen, saftig, mør og med en deilig smak av fjell og vidde. Her med deilig tilbehør som er både søtt og salt.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    Quinoasalat med eple, grønnkål og pistasj

    Quinoa har blitt et populært alternativ til ris, pasta og poteter, og egner seg prefekt til denne salaten.

    Se oppskrift
  1. To recycle

    URTESCHNITZEL

    er er en rask oppskrift med pasta med renskåret svinekjøtt i form av en nydelig urteschnitzel med friske urter.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    KYLLINGFILET MED BRØDSALAT

    En herlig sprø brødsalat servert med saftig kyllingfilet, perfekt middagsmat!

    Se oppskrift
  1. To recycle

    PAI MED TOMAT OG BRIE

    Denne paien er laget med herlige plommetomater og smakfulle biter av brie.

    Se oppskrift
  2. to recycle

    SVINEBIFF MED PESTO OG TOMATSALAT

    En fargerik og smaksrik middagsrett av gratinert svinebiff med tomatsalat.

    Se oppskrift