Eplekake i langpanne

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.

Ingredienser

20
Porsjoner
  • 7 stk eple
  • saften av 1 stk sitron
  • 500 g romtemperert smør
  • 450 g sukker
  • 8 stk egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 100 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Skrell epler, del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle med kaldt vann tilsatt sitronsaft.
  2. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
  3. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
  4. Smør en liten langpanne eller ildfast form, ca. 25 x 40 cm, og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  5. Stikk epleskivene ned i røren i et fint mønster. Fortsett å «mette» røren med epleskiver til du har brukt opp alle.
  6. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler/nøtter.
  7. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i 40-45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt. Hvis kaken mangler farge på toppen kan du sette den høyre opp, men da må du passe litt ekstra så den ikke brenner seg. Avkjøl på rist.

Server gjerne med litt krem eller vaniljeis.

Rabarbrakake

I rabarbrasesongen kan du bruke rabarbra istedet for epler. Da får du en supersaftig og god rabarbrakake som er ypperlig å ta med sommeravslutning eller dugnadsfest.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.