Ingredienser

  • 800 g potet (velg kokefaste)
  • 3 ss olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

189kcal

Energi

8.3g

Fett

2.5g

Protein

26g

Karbohydrater

1.2mg

Jern

Del

Ovnsstekte potetbåter

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g potet (velg kokefaste)
  • 3 ss olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

189kcal

Energi

8.3g

Fett

2.5g

Protein

26g

Karbohydrater

1.2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha olje i bollen. 
  2. Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt.
  3. Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir. 
  4. Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.

 

Tips: Slik lager du ovnsbakte poteter av rester:

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant