Ovnsstekte potetbåter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i.

Ingredienser

  • 800 g potet (velg kokefaste)
  • 3 ss olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
189kcal
Fett
8.3g
Protein
2.5g
Karbohydrater
26g
Jern
1.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha olje i bollen. 
  2. Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt.
  3. Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir. 
  4. Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.

 

Tips: Slik lager du ovnsbakte poteter av rester:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.