Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekte potetbåter

Ingredienser

  • 800 g potet (velg kokefaste)
  • 3 ss olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

189 kcal

Energi

8.3 g

Fett

2.5 g

Protein

26 g

Karbohydrater

1.2 mg

Jern

Del

Ovnsstekte potetbåter

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g potet (velg kokefaste)
  • 3 ss olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

189 kcal

Energi

8.3 g

Fett

2.5 g

Protein

26 g

Karbohydrater

1.2 mg

Jern

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha olje i bollen. 
  2. Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt.
  3. Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir. 
  4. Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.

 

Tips: Slik lager du ovnsbakte poteter av rester:

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 23.03.2023 15:09:55