Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Dronning Mauds dessert

Ingredienser

velg antall porsjoner
8  porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær
Del

Dronning Mauds dessert

(6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
8  porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en liten kjele på lav varme. Hell den smeltede gelatinen  i eggedosisen mens du visper.
  3. Visp fløten til krem og bland den med eggedosisen. Smak til med portvin.
  4. Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle. Sett kaldt i minst 4 timer. 

Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2022 01:01:37