Dronning Mauds dessert

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.

Ingredienser

8 Porsjoner
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en liten kjele på lav varme. Hell den smeltede gelatinen  i eggedosisen mens du visper.
  3. Visp fløten til krem og bland den med eggedosisen. Smak til med portvin.
  4. Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle. Sett kaldt i minst 4 timer. 

Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.