Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Proteinbar

Proteinbar

Ingredienser

1  porsjoner

En porsjon gir 10-12 barer.

  • 10 stk. dadler
  • 200 g proteinrikt peanøttsmør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 30 g mandler
  • 2 ss honning
  • 2 stk. egg
  • 75 g mørk kokesjokolade 70%
  • 0,25 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2698 kcal
Fett 153 g
Protein 101 g
Karbohydrater 210 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget proteinbar er en genial måte å få i seg rask energi på farta! Gir deg det lille ekstra før eller etter trening i en hektisk hverdag, eller om det er litt for lenge til middag. Varier gjerne med andre nøtter eller frø. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

En porsjon gir 10-12 barer.

  • 10 stk. dadler
  • 200 g proteinrikt peanøttsmør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 30 g mandler
  • 2 ss honning
  • 2 stk. egg
  • 75 g mørk kokesjokolade 70%
  • 0,25 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2698 kcal
Fett 153 g
Protein 101 g
Karbohydrater 210 g

Slik gjør du

Norsk honning har en unik smak som skifter med sesongene. Variasjon i konsistens, farge og smak bestemmes ut fra hvor biene henter blomsternektar.

I denne oppskriften vil en lys sommerhonning bidra med lett syrlighet og sødme, mens en mørkere honning gir en større kompleksitet.

trinn du kan merke av

Er dadlene tørre kan de bløtlegges i varmt vann i en time, før de kjøres i foodprosessoren. 

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Oppbevar proteinbarene i en tett boks i kjøleskapet. De holder seg gode i 5-6 dager. 

Proteinbar

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik bruker ekspertene honning i maten

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 19:02:32