Pannekaker med havregryn

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Pannekaker med havregryn er litt sunnere enn pannekaker med bare fint mel. Havrepannekaker har samme gode smak, og litt mer å tygge på. Pannekakene er populær hverdagsmiddag i barnefamilier, så pass på å lage nok pannekakerøre!

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • ½ ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk egg

  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Ha mel, havregryn og salt i en bolle.
  2. Tilsett litt over halvparten av melken, og visp alt sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
  3. Visp inn egg. La pannekakerøren svelle i ca. ½ time.
  4. Smelt margarin i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
  5. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen. Hvor mange pannekaker det blir av røren varierer med størrelsen på stekepannen. Det blir minst 2 store pannekaker til hver person.

Server gjerne pannekakene sammen med ertesuppe til middag eller som en selvstendig middag, med blåbærsyltetøy eller sukker på. 

Her finner du oppskriften på hjemmelaget blåbærsyltetøy

Har du små kokker i huset? La barna lage havrepannekaker helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.