Ingredienser

  • 1 kg eple
  • 1 ss vann
  • 100 g sukker

Smuldre-topping:

  • 100 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g lettkokte havregryn eller 4-korn frokostblanding
  • 100 g sukker
Del

Smuldrepai med epler

(15)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smuldrepai med epler er en enkel og elsket klassiker i den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg eple
  • 1 ss vann
  • 100 g sukker

Smuldre-topping:

  • 100 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g lettkokte havregryn eller 4-korn frokostblanding
  • 100 g sukker

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær eplene i terninger.

3. Ha eplebitene i en kjele eller stekepanne og tilsett vann og sukker.

Tips: Smak gjerne litt på eple og vurder hvor mye sukker du trenger å tilsette. Er eplet veldig søtt så kan du med fordel redusere sukkermengden.

4. Fres eplebitene i 5-6 minutter, til de begynner å bli myke, og sukkeret har smeltet helt.

5. Hell eplebitene over i en paiform eller annen ildfast form.

6. Smuldre mel og smør med fingrene eller i hurtigmikser. Tilsett havregryn eller 4-korn og sukker og bland godt. Dryss blandingen jevnt over eplebitene.

Tips: Prøv deg fram med krydder i smuldre-toppingen. Kanel, ingefær, muskat og kardemomme er alle gode krydder som passer sammen med epler, og som vil sette særpreg på paien. Hakkede nøtter kan også blandes inni smuldre-toppingen.

7. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i 30-35 minutter, til toppen er gyllen og sprø.

Server smuldrepaien varm eller lun med hjemmelaget vaniljesaus, creme fraiche eller råkrem.

Smuldrepai med epler

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant