Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av rein
  • 2 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. revet gulrot
  • 4 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss konsentrert viltkraft eller viltfond
  • 2 ss rognebærgelé
  • 1 ss soyasaus
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss maisenna utrørt i kaldt vann

Syltede kantareller:

  • 150 g renset kantarell
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 4 stilker frisk timian

  • 6 stk. lasagneplater
  • 2 dl revet hvitost
Del

Lasagne med rein og syltede kantareller

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med reinsdyrskav og kantareller har du med ett oppgradert hverdagens lasagne til en festfin selskapsrett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av rein
  • 2 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. revet gulrot
  • 4 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss konsentrert viltkraft eller viltfond
  • 2 ss rognebærgelé
  • 1 ss soyasaus
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss maisenna utrørt i kaldt vann

Syltede kantareller:

  • 150 g renset kantarell
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 4 stilker frisk timian

  • 6 stk. lasagneplater
  • 2 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Skjær store kantareller i mindre biter. Rens chili, og skjær den i skiver. Finhakk hvitløk. Kok opp chili, hvitløk, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i kantareller når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet kantarell på glass med lokk.
  2. Kok opp vann i en stor kjele. Ha i olje og salt og forkok lasagneplater i ca. 5 minutter. Ta dem forsiktig ut, legg dem på et klede og dekk til med et klede eller litt plastfolie slik at de ikke tørker inn.
  3. Kjør reinsdyrskav raskt i food-prosessoren til det er finhakket. Gjør dette i to omganger, da har du mer kontroll og får et jevnere resultat. 
  4. Brun finhakket reinsdyrskav raskt i en stekepanne med litt smør. Bruk sterk varme og stek kjøttet i to omganger slik at det ikke begynner å koke.
  5. Fres løk og gulrot blankt i en stekepanne med smør. Tilsett vann, fløte, viltkraft, gelé, soyasaus, einebær og timian. La det koke i ca. 5 minutter.
  6. Ha kjøttet over i sausen og smak til med salt og pepper. Spe med maisenna utrørt i kaldt vann og kok opp til sausen tykner. 
  7. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med saus. Strø revet ost over, og sett formen inn i en forvarmet ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.

Server lasagnen med syltede kantareller, en frisk salat og gjerne litt rørte tyttebær.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant