Hot kyllingsuppe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En godt krydret kyllingsuppe med smak av kylling og karri - rask å lage, og super når du har rester av kylling fra dagen før. Dette er en suppe som faller i smak hos hele familien!

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk grønt eple
  • 2 ss olje
  • 1 ss karri
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl fløte eller kokosmelk
  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk gulrot
  • 1 stk vårløk
  • 50 g cashewnøtter

Slik gjør du

  1. Skrell og del løk, hvitløk og eple i biter. Varm olje i en vid kjele og fres løk, hvitløk og eple til det er mykt og blankt. Dryss over karri, gurkemeie og chilipulver og fres videre i et minutt. 
  2. Tilsett hakkede tomater og hønsebuljong og kok opp. La alt koke til løken og eplene er helt myke. Bruk stavmikser eller blender og kjør suppen helt glatt. Tilsett fløte eller kokosmelk og smak til med litt salt og pepper. 
  3. Server suppen i dype skåler og topp med strimler av kylling, gulrot og vårløk og dryss over hakkede cashewnøtter. Vi har også drysset litt svarte sesamfrø over suppen.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.