Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kalkun med tilbehør -sharing

Helstekt kalkun med tilbehør

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g per porsjon)
  • 100 g smør til pensling
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 3 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
En hel kalkun gir en ekstra feststemning. Å kunne skjære opp en nystekt stor kalkun ved bordet og servere smakfullt tilbehør til en herlig sharingmeny; det er fest!

En hel kalkun gir en ekstra feststemning. Å kunne skjære opp en nystekt stor kalkun ved bordet og servere smakfullt tilbehør til en herlig sharingmeny; det er fest!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g per porsjon)
  • 100 g smør til pensling
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 3 dl vann

Slik gjør du

Tin kalkunen i kjøleskap eller et annet kjølig sted i to-tre døgn.

1. Ta ut innmatposen. Denne er god basis for saus, så ta vare på den. 

2. Bind lårene sammen ved benknokene. Sitter vingespissene på, før dem bak ryggen inn mot halsen. Slik at vingene hviler under og støtter kalkunen.

3. Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen.

4. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 160 °C. Beregn ca. en halv time pr. kilo. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.

5. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm.

Her har den helstekte kalkunen fått følge av linsesalat med fetaost, klementinbakte gulrøtter, en vegetarisk nøttestek, glasert sjalottløk og en sopp- og fløtesaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig kalkun til festen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB13 25.04.2024 10:09:21