Helstekt kalkun med tilbehør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min
En hel kalkun gir en ekstra feststemning. Å kunne skjære opp en nystekt stor kalkun ved bordet og servere smakfullt tilbehør til en herlig sharingmeny; det er fest!

En hel kalkun gir en ekstra feststemning. Å kunne skjære opp en nystekt stor kalkun ved bordet og servere smakfullt tilbehør til en herlig sharingmeny; det er fest!

Ingredienser

8 Porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g per porsjon)
  • 100 g smør til pensling
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 3 dl vann

Slik gjør du

Tin kalkunen i kjøleskap eller et annet kjølig sted i to-tre døgn.

1. Ta ut innmatposen. Denne er god basis for saus, så ta vare på den. 

2. Bind lårene sammen ved benknokene. Sitter vingespissene på, før dem bak ryggen inn mot halsen. Slik at vingene hviler under og støtter kalkunen.

3. Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen.

4. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 180 °C. Beregn ca. en halv time pr. kilo. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.

5. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm.

Her har den helstekte kalkunen fått følge av linsesalat med fetaost, klementinbakte gulrøtter, en vegetarisk nøttestek, glasert sjalottløk og en sopp- og fløtesaus

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.