Ingredienser

  • 6 stk. eple
  • 100 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
Del

Hasselbackepler

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Du har kanskje hørt om hasselback-poteter som blir stekt i ovn med smør. Her bruker vi epler og gjør det samme, men med sukker og kanel. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 6 stk. eple
  • 100 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 230 °C.

  1. Skrell eplene og fjern kjernen. Del de i to på midten og legg dem med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  2. Legg eplene i en ildfastform. Smelt smør og hell det jevnt over eplene.
  3. Strø sukker og kanel på eplene og stek dem på midterste rille i ovnen i ca. 12 minutter til de har blitt myke og fått en gyllen og fin farge. 

Server gjerne hasselbackeplene med en kule vaniljeis eller konjakkrem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant