Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Hasselbackepler

Ingredienser

  • 6 stk. eple
  • 100 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
Del

Hasselbackepler

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Du har kanskje hørt om hasselback-poteter som blir stekt i ovn med smør. Her bruker vi epler og gjør det samme, men med sukker og kanel. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 6 stk. eple
  • 100 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 230 °C.

  1. Skrell eplene og fjern kjernen. Del de i to på midten og legg dem med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  2. Legg eplene i en ildfastform. Smelt smør og hell det jevnt over eplene.
  3. Strø sukker og kanel på eplene og stek dem på midterste rille i ovnen i ca. 12 minutter til de har blitt myke og fått en gyllen og fin farge. 

Server gjerne hasselbackeplene med en kule vaniljeis eller konjakkrem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB14 26.11.2022 09:15:44