Hasselbackepler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Du har kanskje hørt om hasselback-poteter som blir stekt i ovn med smør. Her bruker vi epler og gjør det samme, men med sukker og kanel. 

Ingredienser

  • 6 stk. eple
  • 100 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 230 °C.

  1. Skrell eplene og fjern kjernen. Del de i to på midten og legg dem med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  2. Legg eplene i en ildfastform. Smelt smør og hell det jevnt over eplene.
  3. Strø sukker og kanel på eplene og stek dem på midterste rille i ovnen i ca. 12 minutter til de har blitt myke og fått en gyllen og fin farge. 

Server gjerne hasselbackeplene med en kule vaniljeis eller konjakkrem.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.