Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 1 ss smør
  • 1 dl revet hvitost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til biff, roastbiff, lammestek, oksestek og andre kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 1 ss smør
  • 1 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen fløten koker.
  2. Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt.
  3. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.
  4. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte. 
  5. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Potet du vil elske

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 21.05.2024 16:30:26