Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fløtegratinerte poteter

Ingredienser

  • 4 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 1 ss smør
  • 1 dl revet hvitost
Del

Fløtegratinerte poteter

(14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til biff, roastbiff, lammestek, oksestek og andre kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 1 ss smør
  • 1 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen fløten koker.
  2. Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt.
  3. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.
  4. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte. 
  5. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB12 01.04.2023 02:49:04