Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dutch pancake

Dutch pancake

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En ovnsbakt pannekake med vaniljesukker og bær er en herlig pannekakevariant. Den puffes opp i ovnen og bør serveres rykende fersk. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Sørg for at eggene er romtempererte når du bruker dem. La dem stå på kjøkkenbenken over natten.
  2. Sett ovnen på 210 °C.
  3. Pisk eggene godt sammen med melk, salt, sukker, vaniljesukker og hvetemel.
  4. Finn fram en ildfast form eller en stekepanne som tåler høy varme. Ha  smøret i formen/pannen og sett den inn i ovnen til smøret har smeltet. Ta ut formen og bruk en pensel til å smøre kantene godt med det smeltede smøret.
  5. Hell pannekakerøren i formen. Røren skal være minst 1 cm. tykk.  
  6. Sett formen midt i ovnen og la pannekaken steke i 10-15 minutter, til den har blåst seg godt opp og blitt mørkt gyllenbrun.
  7. Ta den ut og la den hvile i noen minutter. Dryss over litt melis og server med bær eller syltetøy.
Pannekaken er også nydelig å servere med  flytende honning eller lønnesirup.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 25.05.2024 06:47:06