Ingredienser

  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør
Del

Dutch pancake

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En ovnsbakt pannekake med vaniljesukker og bær er en herlig pannekakevariant. Den puffes opp i ovnen og bør serveres rykende fersk. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 210 °C.
  2. Pisk eggene sammen med melk, salt, sukker, vaniljesukker og hvetemel. Sett en ildfast form eller en stekepanne som tåler å være i ovnen sammen med 1 ss smør, vent til smøret har smeltet, ta ut og dekk kantene med det smeltede smøret. Hell pannekake røren i formen så det dekker bunnen med ca. 1 cm.
  3. La pannekaken steke i rundt 10 minutter til pannekaken har puffet seg opp og blitt gyllen brun.
  4. Ta den ut og la den hvile i noen minutter. Server med bær og vaniljesukker. 
Denne pannekaken er nydelig sammen med syltetøy, lønnesirup eller honning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant