Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingcurry med søtpotet

Kyllingcurry med søtpotet

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt spisskummen
  • 0,5 dl olivenolje
  • 600 g kylling lårfilet
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 700 g søtpotet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 200 g aspargesbønner
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 727 kcal
Fett 45 g
Protein 35 g
Karbohydrater 41 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv en curry uten karri. Dette er en deilig, varmende gryte med aner i Karibien. Vi har brukt kylling lårfilet, som er saftig og mørt, og tåler lang varmebehandling uten å bli tørt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt spisskummen
  • 0,5 dl olivenolje
  • 600 g kylling lårfilet
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 700 g søtpotet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 200 g aspargesbønner
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 727 kcal
Fett 45 g
Protein 35 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

  1. Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og ha det i en hurtigmikser sammen med tomatpuré, koriander, spisskummen og olje og kjør det til en jevn pasta.
  2. Skjær kyllingkjøttet i biter.
  3. Varm en stekepanne med høye kanter og tilsett krydderpastaen. Fres i 3 minutter under stadig røring. Tilsett kyllingbiter og fres videre i 3 minutter til kyllingen har skiftet farge.
  4. Tilsett kokosmelk og hønsebuljong. Kok opp og senk varmen. La alt småkoke i 5 minutter.
  5. Kutt søtpotet i biter på størrelse med kyllingbitene og ha dem i gryten. Kok videre i ca. 10 minutter, til søtpotetene er møre.  Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
  6. Rens aspargesbønner og bland dem i gryten noen minutter før servering. Dryss over grovhakket mynte og koriander.

Server med godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB11 13.11.2024 07:01:14