Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarlasagne med spinat

Vegetarlasagne med spinat

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g frisk spinat
  • 300 g grønnkål
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 400 g ricotta
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl melk
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 1 ss frisk timian
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 6 dl revet ost
  • 50 g revet parmesan (kan utelates)
  • 1 l tomatsaus
  • 12 stk. lasagneplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 484 kcal
Fett 29 g
Protein 24 g
Karbohydrater 30 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en saftig grønnsakslasagne med masse smak! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g frisk spinat
  • 300 g grønnkål
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 400 g ricotta
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl melk
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 1 ss frisk timian
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 6 dl revet ost
  • 50 g revet parmesan (kan utelates)
  • 1 l tomatsaus
  • 12 stk. lasagneplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 484 kcal
Fett 29 g
Protein 24 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

  1. Skyll spinat i kaldt vann og fjern de groveste stilkene. Ha spinaten i en romslig kjele med kokende vann akkurat så lenge at spinaten faller sammen. Ta opp spinaten og avkjøl i kaldt vann.
  2. Fjern grove stilker på grønnkål og kok den i samme vann som spinaten i 2-3 minutter, eller til den er myk. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Klem ut så mye væske som mulig av spinat og grønnkål, og kutt dem grovt.
  4. Skjær sjampinjong i skiver og ha dem i en tørr stekepanne. Fres soppen på høy varme til den slipper væske. La væsken dampe nesten helt inn. Krydre med salt og pepper og sett til side.
  5. Bland ricotta, créme fraïche, hakkede urter og chiliflak i en bolle. tynn eventuelt ut med litt melk, og krydre med salt og pepper.
  6. Smør en ildfast form. Hell et tynt lag tomatsaus i bunnen av formen. Legg på et lag lasagneplater. Del dem om nødvendig, så de dekker hele bunnen av formen. Fortsett med ricotta og urter, tomatsaus og spinat- og grønnkål i et jevnt lag og halvparten av soppen. Legg på et nytt lag med lasagneplater og gjenta med resten av ingrediensene. Du skal til sammen ha tre lag lasagneplater med fyll imellom. Avslutt med et lag tomatsaus og dryss revet ost på toppen.
  7. Sett formen midt i ovnen på 200 °C og stek i 35-40 minutter, eller til overflaten er gyllenbrun og lasagnen bobler godt.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du velge pasta uten egg, og erstatte melk, ost og creme fraiche med plantebaserte alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB15 08.11.2024 05:15:33