Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Matpakkebrød

Matpakkebrød

Ingredienser

porsjoner

Fordeig:

  • 1 l skummet kulturmelk
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 200 g fin sammalt hvete
  • 400 g grov sammalt rug
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl havrekli

Hoveddeig:

  • 3 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et godt brød er avgjørende for at matpakka skal bli skikkelig god! Her har du et sunt og saftig brød til en deilig matpakke.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fordeig:

  • 1 l skummet kulturmelk
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 200 g fin sammalt hvete
  • 400 g grov sammalt rug
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl havrekli

Hoveddeig:

  • 3 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts salt

Slik gjør du

Fordeig:

  1. Bland sammen melk, sammalt hvete fin og grov, sammalt rug fin og grov, havregryn og havrekli til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå på benken i 30 minutter.

Hoveddeig:

  1. Varm vannet til det er fingervarmt, 37°C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet. Tilsett gjærblandingen og ingrediensene til hoveddeigen i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med et klede og la den stå lunt i ca. 45 minutter.
  2. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2 liters former. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted i 35-40 minutter.
  3. Når brødene er ferdig hevet pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Dryss over havrekli.
  4. Stek brødene på nederste rille ved 200 ºC i 50-60 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Matpakketips

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB15 27.09.2023 17:42:49