Hjemmelaget yoghurt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Er du en yoghurtelsker? En av de som ikke kan få nok av dette deilige, syrlige melkeproduktet? Lag den selv, da vel! Har du melk og en yoghurtrest i kjøleskapet, kan du nyte din egen hjemmelagede yoghurt i morgen tidlig!

Ingredienser

1 porsjon gir ca 1 liter

  • 1 l melk
  • 3 ss gresk yoghurt eller yoghurt naturell

Slik gjør du

  1. Ha melken i en kjele og varm opp til 82 °C under stadig omrøring. Bruk gjerne termometer, så du får målt temperaturen nøyaktig.
  2. Ta melken av varmen og avkjøl til 40-42 °C. Sett kjelen i kandt vann, så går dette fort. 
  3. Visp yoghurten inn i den lunkne melken og fyll den i regjorte glass med skrulokk (1/2-liters norgesglass eller liknende fungerer bra). Skru på lokket.
  4. Varm stekeovnen til 40 °C og plasser glassene på brett midt i ovnen over natten (8-10 timer).
  5. Oppbevar yoghurten i kjøleskapet. Oppbevart riktig, har kan yoghurten holde seg i flere uker. 

Vil du ha en tykkere yoghurt, kan du helle den i et kaffefilter og la den renne av seg noen timer. mysen kan du bruke til brødbakst.

Neste gang du skal lage yoghurt, bruker du litt av din hjemmelagede og gjentar prosessen.

Spis yoghurten som den er, eller server den med syltetøy, honning og nøtter eller frisk frukt. Den er også ypperlig til tzatziki, urtedip eller marinade. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.