Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kimchi

Fermenterte grønnsaker

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål (à 200 g)
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 26.2 kcal
Fett 0.3 g
Protein 1.4 g
Karbohydrater 4.1 g
Jern 0.7 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål (à 200 g)
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 26.2 kcal
Fett 0.3 g
Protein 1.4 g
Karbohydrater 4.1 g
Jern 0.7 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 18.07.2024 13:49:15