Lagre

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål (à 200 g)
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

26.2kcal

Energi

0.3g

Fett

1.4g

Protein

4.1g

Karbohydrater

0.7mg

Jern

Del

Fermenterte grønnsaker

(7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

30  porsjoner
  • 3 stk. kinakål
  • 200 g grønnkål (à 200 g)
  • 2 l vann
  • 2 ss salt
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 stk. finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. grovhakket vårløk
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 0,25 dl vann
  • 0,5 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)

Dressing:

  • 0,5 dl chiliflakes (f.eks. chili explotion krydder)
  • 0,25 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

26.2kcal

Energi

0.3g

Fett

1.4g

Protein

4.1g

Karbohydrater

0.7mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kutt kinakål og grønnkål i grove biter. Ha dem over i et dørslag og skyll under kaldt vann.
  2. Kok opp vann og salt i en kjele, rør slik at saltet løser seg opp. Avkjøl saltblandingen.
  3. Ha kål og saltlake i en stor bolle. Legg eventuelt press på kålen slik at saltlaken dekker godt. Kålen skal ligge i laken i minst 3 timer.
  4. Ha gulrot, løk, aspargesbønner, hvitløk, vårløk og chili i en bolle.
  5. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og ha over i bollen med grønnsaker.
  6. Hell av saltlaken, og skyll kålen raskt under rennende kaldt vann. Bland kålen sammen med resten av grønnsakene og dressingen.
  7. Fyll kimchien på et stort rent glass med lokk, eventuelt flere små. La den stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager, og sett den deretter i kjøleskapet.

Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant