Lagre

Ingredienser

Kjøttsaus:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (400 g)
  • 2 ss tomatpuré
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt

  • 9 stk. lasagneplater
  • 3 dl revet hvitost til toppen
Del

Lasagne

(35)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant hjemmelaget lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Kjøttsaus:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (400 g)
  • 2 ss tomatpuré
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ts revet muskatnøtt

  • 9 stk. lasagneplater
  • 3 dl revet hvitost til toppen

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré og vann. La kjøttsausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum. Smak til med salt og pepper.
  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til ostesausen med krydder.
  3. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
  4. Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Server gjerne med baguette og salat ved siden av.

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant