Indisk kyllingsuppe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En smakfull og varmende kyllingsuppe med linser, spinat og kokosmelk er ikke feil på kalde dager. Server med varme nanbrød eller annet godt, ferskt brød.

Ingredienser

  • 200 g kylling lårfilet
  • 4 ss olje
  • 1 stk løk
  • 4 båter hvitløk
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 3 ts gurkemeie
  • 8 dl kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 boks knuste tomater
  • saft av 0,5 stk sitron
  • ca. 300 g hermetiske røde linser
  • 0,5 pose frisk spinat
  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • 1 dl frisk koriander , mynte og/eller andre urter

Slik gjør du

  1. Del kyllingkjøttet i mindre biter og tørk dem med litt tørkepapir. Varm en stekepanne med litt olje, og fres bitene raskt til de forandrer farge. Krydre med litt salt og pepper. 
  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Varm en gryte med litt olje. tilsett hakket løk og hviotløk og fres på middels varme til løken er myk og blank. Tilsett paprikapulver, spisskummen, koriander, chilipulver og gurkemeie og la det frese med et minutts tid, til det begynner å dufte. 
  3. Tilsett hakkede tomater, kyllingkraft og kokosmelk og kok opp. La suppen småkoke i 5-10 minutter. Smak til med sitronsaft og mer krydder, om du ønsker det.
  4. Tilsett linser, kyllingbiter og spinat og la det hele bli gjennomvarmt. Dryss over hakkede cashewnøtter og hakkede urter og server.

Indisk kyllingsuppe

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.