Fiskegrateng

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Dette er en barnevennlig og god fiskegrateng med makaroni.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 75 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 14 stk purre
  • 1 ts salt
  • 14 ts malt hvit pepper
  • ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
  • 4 stk egg
  • 1 dl revet hvitost
  • ca. 12 dl griljermel

Slik gjør du

  1. Kok makaroni som anvist på pakken.
  2. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Skru ned varmen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  3. Ta sausen av platen og tilsett kokt makaroni, tynne purreringer, salt og pepper. Ha i biter med kokt fisk. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes.
  4. Skill eggene, og stivpisk eggehvitene. Bland først eggeplommene inn i sausen. Vend deretter inn eggehvitene litt forsiktig for å beholde luften i eggehvitene.
Det beste er å bruke romtempererte egg. Da blir det mer luft i eggehvitene når du pisker dem. Pass på at det ikke kommer eggeplomme opp i eggehviten når du skiller eggene. Eggeplommen inneholder fett og gjør at det blir vanskelig å stivpiske eggehvitene.
  1. Fordel gratengrøren i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og griljermel på toppen. Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.

Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.

Steketiden vil variere etter hva slags form du bruker. Bruker du en flat form blir steketiden kortere enn om du fyller en form med høyere kanter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.