Sis köfte - tyrkisk kebab

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midt-Østen. De finnes i et utall varianter, gjerne kraftig krydret og servert i ferske pitabrød eller lefser. Våre köfte er laget av lammekjøtt.

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 12 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

  • 8 stk trepinne
  • 2 ss olje til pensling

Slik gjør du

  1. Ha lammekjøttdeigen i en arbeidsbolle.
  2. Finhakk løk og hvitløk og bland det godt inn i kjøttdeigen sammen med finhakkede urter, krydder, salt og pepper. Sett kaldt i ca. 1/2 time.
  3. Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake og stikk et grillspyd gjennom hver.
  4. Varm en stekepanne med olje eller varm en grillpanne/grill. Stek/grill köftene i 5-6 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte. De kan også brunes og stekes ferdig i stekeovn.
  5. Server köftene som her, i ferske lefser med salat og tzatziki eller yoghurtsaus, eller med sitronbåter, stekte poteter og salat.

 

Om köftene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.