Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sis köfte - tyrkisk kebab

Sis köfte - tyrkisk kebab

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 644 kcal
Fett 55 g
Protein 33 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midt-Østen. De finnes i et utall varianter, gjerne kraftig krydret og servert i ferske pitabrød eller lefser. Våre köfte er laget av lammekjøtt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 644 kcal
Fett 55 g
Protein 33 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

  1. Ha lammekjøttdeigen i en arbeidsbolle.
  2. Finhakk løk og hvitløk og bland det godt inn i kjøttdeigen sammen med finhakkede urter, krydder, salt og pepper. Sett kaldt i ca. 1/2 time.
  3. Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake og stikk et grillspyd gjennom hver.
  4. Varm en stekepanne med olje eller varm en grillpanne/grill. Stek/grill köftene i 5-6 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte. De kan også brunes og stekes ferdig i stekeovn.
  5. Server köftene som her, i ferske lefser med salat og tzatziki eller yoghurtdressing, eller med sitronbåter, stekte poteter og salat.
Om köftene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 18:04:22