Ingredienser

Pannekaker:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk

Flesk:

Del

Fleskepannekake

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Av alle gode matminner fra barndommen havner nok pannekaker øverst på  lista for svært mange. Pannekaker kan komme i mange ulike varianter, fra tynne med et enkelt dryss sukker, til tjukke og solide middagspannekaker med stekt flesk, som her. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Pannekaker:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk

Flesk:

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten mengden melk. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. 20 minutter.
  2. Stek flesketerninger i en varm stekepanne med margarin. Legg det stekte flesket over på en tallerken med litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  3. Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Pannekaken er ferdig når den har fått en gyllen farge begge sider. Stek resten av pannekakene på samme måte. 
  4. Legg en god skje stekte flesketerninger i midten av hver pannekaken før du bretter over og server dem med lønnesirup.
Du kan også steke pannekaken i ovnen. Fordel da stekte flesketerninger i en ildfast form med litt av stekefettet. Hell forsiktig i pannekakerøren, plasser formen midt i stekeovnen på 225 °C, og stek i 25-30 minutter til den er gjennomstekt og har fått gulbrun farge.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant