Fleskepannekake

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Av alle gode matminner fra barndommen havner nok pannekaker Ăžverst pĂ„  lista for svĂŠrt mange. Pannekaker kan komme i mange ulike varianter, fra tynne med et enkelt dryss sukker, til tjukke og solide middagspannekaker med stekt flesk, som her. 

Ingredienser

Pannekaker:

  • 4 stk egg
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk

Flesk:

  • 200 g lettsaltet sideflesk uten svor i terninger
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjĂžr du

  1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten mengden melk. RĂžr godt til en tykk og klumpfri rĂžre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La rĂžren svelle i ca. 20 minutter.
  2. Stek flesketerninger i en varm stekepanne med margarin. Legg det stekte flesket over pÄ en tallerken med litt kjÞkkenpapir slik at fettet renner av.
  3. Smelt litt smĂžr i en god og varm stekepanne. Hell i en Ăžse med pannekakerĂžre og vend pĂ„ pannen, slik at rĂžren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken nĂ„r den har stivnet pĂ„ oversiden og blitt gyllenbrun pĂ„ undersiden. Pannekaken er ferdig nĂ„r den har fĂ„tt en gyllen farge begge sider. Stek resten av pannekakene pĂ„ samme mĂ„te. 
  4. Legg en god skje stekte flesketerninger i midten av hver pannekaken fĂžr du bretter over og server dem med lĂžnnesirup.
Du kan ogsÄ steke pannekaken i ovnen. Fordel da stekte flesketerninger i en ildfast form med litt av stekefettet. Hell forsiktig i pannekakerÞren, plasser formen midt i stekeovnen pÄ 225 °C, og stek i 25-30 minutter til den er gjennomstekt og har fÄtt gulbrun farge.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For Ä skrive en kommentar mÄ du vÊre logget inn.