Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ingredienser

  • 1,5 kg kalkunfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 3 stilker frisk estragon

  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

572.3 kcal

Energi

38.1 g

Fett

50.5 g

Protein

6 g

Karbohydrater

2.3 mg

Jern

Del

Helstekt kalkunfilet

(9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du invitere til middag imponerer du garantert ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald med waldorfsalat eller varm til hovedrett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1,5 kg kalkunfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 3 stilker frisk estragon

  • 1 stk. granateple
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

572.3 kcal

Energi

38.1 g

Fett

50.5 g

Protein

6 g

Karbohydrater

2.3 mg

Jern

Slik gjør du

Du trenger: Kalkunfilet, salt, pepper, smør og estragon.
Temperer alltid kjøttet før du begynner å tilberede det. Romtemperert kjøtt gir bedre bruningsresultat og et mer smakfullt kjøtt enn om det tilberedes direkte fra kjøleskapet.

  1. Bind opp fileten, da blir den jevnt stekt og du får pene skiver.

  1. Gni fileten inn med salt og pepper og la den gjerne stå i 10 minutter før du bruner den.

  1. Brun fileten raskt på alle sider i varm stekepanne med smør.

  1. Legg fileten i en ildfast form og ha på estragonkvister. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.  Sett formen i ovnen på 125 °C og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Dette tar ca. 2 timer. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.


Nå er fileten ferdig stekt. Fjern hyssingen og skjær den i pene skiver. Anrett på fat, pynt eventuelt med granateplekjerner og frisk estragon. Kalkunfileten kan gjerne serveres med kremet appelsinsaus, kokte grønnsaker og poteter, ellers er også waldorfsalat svært populært tilbehør til kalkun.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 20.03.2023 10:06:44