Vegetarisk linsesuppe

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Linser finnes i mange farger, og kan tilberedes på et utall ulike måter. Røde linser er flotte å lage suppe av, og sammen med krydder og grønnsaker har du på rimelig kort tid en næringsrik og mettende suppe på bordet.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 2,5 dl tørre røde linser
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • saft av 0,5 stk sitron eller lime
  • 1 dl gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, gulrot, stilkselleri og hvitløk. For å spare tid, kan grønnsakene hakkes i hurtigmikser.
  2. Varm en vid kjele med olivenolje og fres grønnsakene til de er myke og blanke. Riv ingefær og tilsett i kjelen sammen med spisskummen, koriander, paprika og gurkemeie. Fres videre et minutts tid.
  3. Ha linsene i kjelen sammen med hakkede tomater og buljong eller vann. Kok opp, senk varmen og la suppen koke i ca. 20 minutter, eller til linsene er helt myke, og suppen har tyknet.
  4. Smak til med sitron- eller limesaft, salt og pepper og dryss over raust med hakket persille eller koriander.
  5. Server suppen rykende varm og topp med en stor skje gresk yoghurt. 

 

Suppen kan varieres på mange måter, med ulike grønnsaker og krydder. Blir suppen for tykk, kan du tilsette mer væske, for eksempel en boks kokosmelk. Du kan også tilsette frisk spinat eller grønnkål, og toppe suppen med brødkrutonger.

Vegetarisk linsesuppe

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.