Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saftig havrebrød

Saftig havrebrød

Ingredienser

porsjoner

Bløtlegging:

  • 160 g steelcut havre eller andre havregryn
  • 1 l vann

Deig:

  • 1 kg hvetemel
  • 120 g grov sammalt hvete
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 3 ss rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl vann
  • 2 ss hvetemel til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og godt havrebrød er umulig å motstå! Laget med steel cut havre som gir brødet ekstra smak og tyggemotstand. En favoritt på frokostbordet eller til tapas.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bløtlegging:

  • 160 g steelcut havre eller andre havregryn
  • 1 l vann

Deig:

  • 1 kg hvetemel
  • 120 g grov sammalt hvete
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 3 ss rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl vann
  • 2 ss hvetemel til pynt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Saftig havrebrød

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 15.04.2024 13:55:26