Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 2 ss olje
  • 0,5 pk persille
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. fennikel
  • 0,5 stk. purre , den hvite delen
  • 2 båter hvitløk
  • 6 dl matfløte
Del

Alt i ett-form med laks og grønnsaker

(27)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne lakseformen med grønnsaker er en hverdagslig middagsrett som gjør seg selv i stekeovnen, mens du kan gjøre andre viktige ting. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 2 ss olje
  • 0,5 pk persille
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. fennikel
  • 0,5 stk. purre , den hvite delen
  • 2 båter hvitløk
  • 6 dl matfløte

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. 
  2. Fjern om nødvendig skinnet og skjær laksen i porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i en skål og vend dem i olje, salt, pepper og finhakket persille. Sett til side.
  3. Skrell grønnsaker og skjær dem i tynne skiver,ca 3-4 mm. Bland grønnsakene og legg dem i en ildfast form.
  4. Ha fløten i en liten kjele og varm den til kokepunktet. Tilsett finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og sett formen i ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk at grønnsakene begynner å bli myke.
  5. Ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
Denne retten kan varieres på ulike måter ut fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig. Du kan også bytte ut laks med andre fiskeslag som steinbit, torsk eller sei.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant