Alt i ett-form med laks og grønnsaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En hverdagslig middagsrett som gjør seg selv i stekeovnen, mens du kan gjøre andre viktige ting. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Lammebiff med urtestekte grønnsaker.

Ingredienser

  • 800 g laksefilet
  • 2 ss olje
  • 12 pakke persille
  • 4 stk potet
  • 3 stk gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 12 stk fennikel
  • 12 stk purre den hvite delen
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Skjær laks i porsjonsstykker og fjern eventuelt skinn. Legg fiskestykkene i en skål og vend dem i olje, salt, pepper og finhakket persille.
  2. Skrell grønnsaker og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene lagvis i en ildfast form.
  3. Finhakk hvitløk og bland inn i fløten sammen med salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter.
  4. Ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
Denne retten kan varieres på ulike måter ut fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig. Du kan også bytte ut laks med andre fiskeslag som steinbit, torsk eller sei.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.