Ingredienser

  • 10 stk. mellomstore potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

242kcal

Energi

8.8g

Fett

7.1g

Protein

33g

Karbohydrater

1.4mg

Jern

Del

Potetmos

(15)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget potetmos er så enkelt og så godt! Potetmos fra pose blir aldri det samme igjen etter dette… 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 10 stk. mellomstore potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

242kcal

Energi

8.8g

Fett

7.1g

Protein

33g

Karbohydrater

1.4mg

Jern

Slik gjør du

  1.  Skrell poteter og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet.
  2. Varm opp melken til rett under kokepunktet.
  3. Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis.
  4. Smak til med salt, pepper og muskat.
Velg gjerne en melen potetsort som er ypperlig for hjemmelaget potetmos. Både pimpernell, kerrs pink, troll og mandelpoteter regnes som melne potetsorter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant