Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Biff tartar

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g biffkjøtt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts kvernet sort pepper

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l nøytral olje til frityrsteking
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 4 ss kapers
  • 4 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 4 stk. eggeplomme
  • 8 blader hjertesalat revet i grove biter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en såkalt ublandet tartar, med tilbehøret servert ved siden av kjøttet. På den måten kan hver og en blande inn rødløk, rødbeter, syltet agurk og kapers i kjøttet for å få en tartar som passer egen smak og gane. Serveres tradisjonen tro med hjemmelaget pommes frites og grønn salat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g biffkjøtt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts kvernet sort pepper

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l nøytral olje til frityrsteking
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 4 ss kapers
  • 4 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 4 stk. eggeplomme
  • 8 blader hjertesalat revet i grove biter

Slik gjør du

Sikker tilberedning av tartar. Svi av kjøttstykket på alle sider i en varm og tørr panne. Skjær av ytterlaget som er stekt. Nå sitter du igjen med et kjøttstykke som er fritt for overflatebakterier og som er klart til bruk. Ytterlaget kan også kuttes opp og brukes inn i tartaren, for ekstra smak. Husk rent utstyr og god kjøkkenhygiene.

  1. Renskjær kjøtt for sener og synlig fett. Skjær det i tynne skiver og deretter i tynne strimler. Skjær/hakk kjøttstrimlene fint til du får en grov deig.
  2. Bland olivenolje og pepper inn i deigen og del den i 4. Form hver del til tykk «biff», og sett biffene til side under plastfolie mens du lager resten. 
  3. Skrell potet og skjær dem i store staver. Legg stavene i en bolle og sett den under rennende kaldt vann. Skyll potetstavene til vannet i bollen er helt klart. Tørk dem veldig godt før de skal friteres.
  4. Varm opp olje til 160 °C i en dyp gryte. Frityrstek potetstavene i omganger til de er lyse og gylne. Ta dem opp og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.
Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.
  1. Øk varmen på frityroljen til 180 °C og friter potetstavene en gang til, til de er sprø og har fått riktig farge. Ta dem opp, la dem få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt.
  2. Legg «biffene» på hver sin tallerken, og anrett rødløk, sylteagurk, kapers og rødbete ved siden av kjøttet. Lag en liten fordypning i midten på hver av «biffene» og legg i en eggeplomme.

Server biff tartar med sprø pommes frites og grønn salat. Sennep smaker også godt til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 14.04.2024 15:41:59