1. Renskjær kjøtt for sener og synlig fett. Skjær det i tynne skiver og deretter i tynne strimler. Skjær/hakk kjøttstrimlene fint til du får en grov deig.
2. Bland olivenolje og pepper inn i deigen og del den i 4. Form hver del til tykk «biff», og sett biffene til side under plastfolie mens du lager resten.
3. Skrell potet og skjær dem i store staver. Legg stavene i en bolle og sett den under rennende kaldt vann. Skyll potetstavene til vannet i bollen er helt klart. Tørk dem veldig godt før de skal friteres.
4. Varm opp olje til 160 °C i en dyp gryte. Frityrstek potetstavene i omganger til de er lyse og gylne. Ta dem opp og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.
Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.
5. Øk varmen på frityroljen til 180 °C og friter potetstavene en gang til, til de er sprø og har fått riktig farge. Ta dem opp, la dem få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt.
6. Legg «biffene» på hver sin tallerken, og anrett rødløk, sylteagurk, kapers og rødbete ved siden av kjøttet. Lag en liten fordypning i midten på hver av «biffene» og legg i en eggeplomme.
Server biff tartar med sprø pommes frites og grønn salat. Sennep smaker også godt til.