Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vannkefir grunnoppskrift

Vannkefir grunnoppskrift

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 l vann
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kefirkorn
  • 1 skive økologisk sitron
  • 30 g økologiske rosiner , eller rosiner uten sulfat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 296 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 72 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vannkefir er i vinden om dagen! Det er probiotisk og godt for magen, leskende og kan smaksettes som du liker den. Dette er grunnoppskriften på den populære drikken, men prøv gjerne med ulike smakstilsetninger, som vannkefir med bringebær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 l vann
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kefirkorn
  • 1 skive økologisk sitron
  • 30 g økologiske rosiner , eller rosiner uten sulfat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 296 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 72 g

Slik gjør du

Før du starter:

  • Løsne gummiringen fra glasset om den har det, for glasset kan eksplodere under trykk. Lokket kan med fordel bare legges løst på mens fermenteringen foregår.
  • Kefirkorn tåler ikke metall, så unngå å bruke metall på redskapene som er nær kefirkornene. Velg derfor tøysil, sleiv i plast eller tre og krukke i glass eller plast.
  • Bruk økologisk sitron og rosiner, eventuelt velg rosiner uten sulfat. Sulfat vil gi vannkefiren er vond lukt og ødelegge batchen.
trinn du kan merke av

Rosinene fungerer både som mat for kefirkornene, og som smakstilsetning på drikken. Du kan derfor eksperimentere med ulike økologiske tørkede frukter, som dadler, fiken, tranebær eller fersken for smaksvariasjon.

Vil du smaksette vannkefiren? Sjekk ut oppskrift på vannkefir med bringebær. Vil du teste andre smaker, kan du bruke samme fremgangsmåte.

Vannkefir grunnoppskrift

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Maten magen din digger

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB15 16.10.2024 09:06:52