Lagre

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 60 g margarin
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • ca. 1 l hvetemel

  • 0,5 egg til pensling
  • ca. 2 ss valmuefrø
Del

Rundstykker

(33)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv våre myke og gode rundstykker. Har du plass i fryseboksen er det enkelt å lage dobbel eller trippel porsjon med rundstykker og fryse ned til senere. Det blir ca. 20 rundstykker av en porsjon deig.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 60 g margarin
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • ca. 1 l hvetemel

  • 0,5 egg til pensling
  • ca. 2 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. Smelt margarin i en kjele, ha i vann og melk og la blandingen bli fingervarm.
  3. Rør ut gjæren med væsken.
  4. Ha i salt, sukker, egg og mel til passe deig. Elt deigen i kjøkkenmaskinen i 6-7 minutter. Bruk rask hastighet det siste minuttet for å få deigen til å slippe bollen. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i like store emner (ca. 55 g). Trill emnene først til runde boller og deretter til avlange. Legg dem etterhvert på bakepapirkledd stekebrett. Dekk til rundstykkene og la dem etterheve.
  6. Pensle rundstykkene med sammenvispet egg som er omtrent halvblandet med vann. Strø valmuefrø over rundstykkene.
  7. Sett inn stekebrettet midterste rille i stekeovnen på 200 °C og stek i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Rundstykkene er fine å fryse. De tiner raskt, men kan også tines forsiktig i mikro. Rundstykkene er supre å smøre når du skal ta med et matfat til en dugnad eller avslutning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant