Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker
Har du små kokker i huset? La barna bake rundstykker helt selv på MatStart. Besøk matstart.no

Rundstykker

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 l hvetemel
  • 25 g gjær
  • 60 g romtemperert smør i terninger
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Til pensling og pynt:

  • ca. 2 ss valmuefrø
  • 0,5 egg til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (37)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv våre myke og gode rundstykker. Har du plass i fryseboksen er det enkelt å lage dobbel eller trippel porsjon med rundstykker og fryse ned til senere. Det blir ca. 20 rundstykker av en porsjon deig.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 l hvetemel
  • 25 g gjær
  • 60 g romtemperert smør i terninger
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Til pensling og pynt:

  • ca. 2 ss valmuefrø
  • 0,5 egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Rundstykkene er fine å fryse. De tiner raskt, men kan også tines forsiktig i mikro. Rundstykkene er supre å smøre når du skal ta med et matfat til en dugnad eller avslutning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB15 29.02.2024 01:55:38