Rundstykker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Prøv våre myke og gode rundstykker. Har du plass i fryseboksen er det enkelt å lage dobbel eller trippel porsjon med rundstykker og fryse ned til senere. Rundstykkene tiner raskt, men kan også tines forsiktig i mikro.

Ingredienser

Gir 24 stk

  • 25 g gjær
  • dl melk
  • 1 dl vann
  • 60 smør eller margarin
  • ½ ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk egg
  • ca. 1 l hvetemel

  • ½ egg til pensling
  • ca. 2 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. Smelt smør eller margarin i en kjele, ha i vann og melk og la blandingen bli fingervarm.
  3. Rør ut gjæren med væsken.
  4. Ha i salt, sukker, egg og mel til passe deig. Elt deigen i kjøkkenmaskinen i 6-7 minutter. Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i like store emner (ca. 70 g ). Trill emnene først til runde boller og deretter til avlange. Legg dem etterhvert på bakepapirkledd stekebrett. Dekk til rundstykkene og la dem etterheve.
  6. Pensle rundstykkene med sammenvispet egg som er omtrent halvblandet med vann. Strø valmuefrø over rundstykkene.
  7. Sett inn stekebrettet midterste rille i stekeovnen på 200 °C og stek i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Rundstykkene er fine å fryse, og supre å smøre når du skal ta med et matfat til dugnad eller avslutning.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.