Reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En god panne reinsdyrskav med mye smak og enkel tilberedning. Servert med rosenkål og ovnsbakte poteter er dette en klassiker hele familien vil like.

Ingredienser

  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl vann
  • 12 stk kjøttbuljongterning
  • 4 stk vårløk i ringer
  • 1 dl tyttebær , friske eller dypfryste
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 6 stk potet
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 300 g rosenkål

Slik gjør du

  1. Vask poteter godt og del i båter. Legg potetbåtene i en ildfast form, ha over olje og krydre med salt og pepper. Stek.midt i stekeovn på på 200 ºC i ca. 30 minutter.
  2. Stek halvtint reinsdyrskav i en varm panne med smør til kjøttet har fått farge. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning, rør om og kok i ca. 10 minutter. Ha i vårløk og tyttebær. Smak til med pepper.
  3. Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter.

Server reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter.

Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.