Ingredienser

Reinsdyrpanne:

  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. kjøttbuljongterning
  • 4 stk. vårløk
  • 1 dl tyttebær friske eller frosne

Ovnsbakte poteter:

  • 6 stk. potet
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 300 g rosenkål
Del

Reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god panne reinsdyrskav med mye smak og enkel tilberedning. Servert med rosenkål og ovnsbakte poteter er dette en klassiker hele familien vil like.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Reinsdyrpanne:

  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. kjøttbuljongterning
  • 4 stk. vårløk
  • 1 dl tyttebær friske eller frosne

Ovnsbakte poteter:

  • 6 stk. potet
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 300 g rosenkål

Slik gjør du

  1. Vask poteter godt og del i båter. Legg potetbåtene i en ildfast form, ha over olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i stekeovn på på 200 ºC i ca. 30 minutter.
  2. Stek halvtint reinsdyrskav i en varm panne med smør til kjøttet har fått farge. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning, rør om og kok i ca. 10 minutter. Ha i vårløk og tyttebær. Smak til med pepper.
  3. Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter.

Server reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter.

Reinsdyrpanne med rosenkål og ovnsbakte poteter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant