Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baked feta pasta

Baked feta pasta

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g cherrytomat
  • 200 g fetaost
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 båter revet hvitløk
  • 2 ts tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 200 g pasta , gjerne fullkornspasta
  • ca. 1 dl pasta vann (fra koking av pasta)
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 4 stilker frisk basilikum
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du fått med deg den trendy Tik Tok pastaen? Her får du oppskriften på den enkle og  smakfulle pastaretten med ovnsbakt fetaost, tomater og pasta. Rask og supergod middag!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g cherrytomat
  • 200 g fetaost
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 båter revet hvitløk
  • 2 ts tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 200 g pasta , gjerne fullkornspasta
  • ca. 1 dl pasta vann (fra koking av pasta)
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 4 stilker frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Ha cherrytomater i en ildfast form. Legg en hel fetaost i midten av formen. 

Bruk gode, modne cherrytomater i denne retten. Det gir mer sødme, enn tomater som ikke er fullt så røde. Bruk også en god fetaost, her vil smak og konsistens variere noe fra ost til ost.

  1. Bland sammen olje, oregano, revet hvitløk, salt og pepper i en liten skål. Fordel blandingen over tomater og ost.
  2. Sett formen i ovn på 230 °C , og stek til tomatene og fetaosten er helt myke, ca. 30 minutter.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Pastaen er aller best når den er kokt al dente, altså myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Du kan bruke både fersk pasta eller ulike typer tørket pasta, gjerne fullkorn, i denne retten. Eller om du vil gjøre det "lille ekstra" kan du også lage hjemmelaget pasta

  1. Ta formen ut av ovnen og sett den på et underlag som tåler varme. Bruk en gaffel og mos tomater og fetaost sammen. Smak eventuelt til med litt sukker om blandingen er for syrlig, alternativt mer salt og pepper.
  2. Hell av kokevannet på pastaen, men hold gjerne igjen 1 dl av pastavannet.
  3. Ha pastaen i formen med ost og tomater, og bland alt godt sammen. Tilsett eventuelt litt pastavann for en mer kremete saus.
  4. Riv litt sitronskall over og pynt med frisk basilikum.

Server med godt brød.

Baked feta pasta

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB13 29.11.2023 07:16:53