Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kebabpizza

Kebabpizza

Ingredienser

4  porsjoner

Oppskriften gir én langpanne eller fire porsjonspizzaer.

  • ca. 400 g lammestek , flatbiff av lam eller lammebiff
  • 0,25 stk. bakepotet , til å lage kebabspyd

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Marinade:

  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss nøytral olje

Frisk kebabdressing:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss tahini
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss frisk dill
  • 2 ss frisk mynte

Topping:

  • 150 g pizzasaus
  • 300 g revet revet ost
  • 30 g ruccula
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Luftig pizzabunn med saftig, krydret lammekjøtt og toppet med frisk kebabsaus... Vi skjønner godt at kebabpizza er Erling Braut Haalands favoritt! Perfekt å sette på bordet under neste fotballkveld med venner - score!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Oppskriften gir én langpanne eller fire porsjonspizzaer.

  • ca. 400 g lammestek , flatbiff av lam eller lammebiff
  • 0,25 stk. bakepotet , til å lage kebabspyd

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Marinade:

  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss nøytral olje

Frisk kebabdressing:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss tahini
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss frisk dill
  • 2 ss frisk mynte

Topping:

  • 150 g pizzasaus
  • 300 g revet revet ost
  • 30 g ruccula

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også bruke en ferdig shawarma-kryddermiks til marinaden.

Hvis du vil lage en veldig rask variant, kan du bruke lammeskav som du steker kjapt i panna, istedenfor å steke det i ovn. 

Kebabpizza trinnbilde

Temperatur på ovn og steketid varierer etter hva du skal lage, her er noen forslag: 

Langpannepizza: 225 °C  i ca. 20 minutter

Pizzasnurrer: 225 °C  i 12-15 minutter

Tynn pizza på pizzastein/stål: 275-300 °C  (eller så høyt ovnen går) i 3-5 minutter

Topp pizza med kebabdressing, ruccula og kvernet pepper etter steking. Fulltreffer!

Kebabpizza trinnbilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 05.05.2024 12:01:55