Bordstabelbakkels

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Bordstabelbakkels hører til de sju slagene. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 70 sprø og gode kaker.

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 1 stk egg
  • 1 ss kremfløte
  • 125 g sukker
  • ca. 250 g hvetemel
  • 125 g romtemperert smør

Fyll:

  • 3 stk eggehvite
  • 180 g melis
  • 180 g malte mandler

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, fløte og sukker. Tilsett vekselvis mel og mykt smør. Elt deigen sammen og la den stå kaldt i ca. 2 timer.
  2. Stivpisk eggehviter med melis til fyllet. Vend inn malte mandler.
Kjør gjerne mandlene i en food-processor om du ikke har kvern.
  1. Kjevl deigen til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut kakene med en bakkelsporer, ca. 2 x 8 cm. Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett.
  2. Bruk sprøytepose, gjerne med en rund tip og legg en stripe fyll langs midten av hver kake. Stek kakene midt i ovnen på 180 °C i ca. 6 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Oppbevar bordstabelbakkels i en tett boks.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.