Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BORDSTABELBAKKELS

Bordstabelbakkels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. egg
  • 1 ss kremfløte
  • 125 g sukker
  • ca. 250 g hvetemel
  • 125 g romtemperert smør

Fyll:

  • 3 stk. eggehvite
  • 180 g melis
  • 180 g malte mandler
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bordstabelbakkels hører til de sju slagene. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 70 sprø og gode kaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. egg
  • 1 ss kremfløte
  • 125 g sukker
  • ca. 250 g hvetemel
  • 125 g romtemperert smør

Fyll:

  • 3 stk. eggehvite
  • 180 g melis
  • 180 g malte mandler

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, fløte og sukker. Tilsett vekselvis mel og mykt smør. Elt deigen sammen og la den stå kaldt i ca. 2 timer.
  2. Stivpisk eggehviter med melis til fyllet. Vend inn malte mandler.
Kjør gjerne mandlene i en foodprosessor om du ikke har kvern.
  1. Kjevl deigen til en tynn leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut kakene med en bakkelsporer, ca. 2 x 8 cm. Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett.
  2. Bruk sprøytepose, gjerne med en rund tip og legg en stripe fyll langs midten av hver kake. Stek kakene midt i ovnen på 180 °C i ca. 6 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Oppbevar bordstabelbakkels i en tett boks.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB13 25.09.2023 21:30:06