Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake i langpanne

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 18 biter.

  • 6 stk. egg
  • 3 dl brunt sukker
  • 3 dl sukker
  • 750 g revet gulrot
  • 4 dl nøytral olje
  • 7,5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 4 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 0,5 ts salt
  • 200 g grovhakkede valnøttkjerner (kan sløyfes)

Pepperostkrem:

  • 150 g mykt smør
  • 250 g siktet melis
  • 200 g kremost med pepper
  • 2 ts vaniljesukker
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 11155 kcal
Fett 709 g
Protein 148 g
Karbohydrater 998 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrotkake er populært, enkelt å lage og holder seg lenge i kjøleskapet. På toppen er det pepperostkrem som setter en ekstra spiss på kaken. Det holder å pynte med kremen, men vi kan love at kaken blir litt av et blikkfang på kakebordet om du lar fantasien få fritt spillerom og leker deg med spiselige blomster og blader, slik vi har gjort!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 18 biter.

  • 6 stk. egg
  • 3 dl brunt sukker
  • 3 dl sukker
  • 750 g revet gulrot
  • 4 dl nøytral olje
  • 7,5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 4 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 0,5 ts salt
  • 200 g grovhakkede valnøttkjerner (kan sløyfes)

Pepperostkrem:

  • 150 g mykt smør
  • 250 g siktet melis
  • 200 g kremost med pepper
  • 2 ts vaniljesukker
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 11155 kcal
Fett 709 g
Protein 148 g
Karbohydrater 998 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vi har pyntet kaken med litt revet gulrot, gresskarfrø, tusenfryd, små fioler og mynteblader. Alle blomstene er spiselige. Andre spiselige blomster som er fine å pynte med er ringblomst, blomkarse, rose, kornblomst, nellik, pelargonia, primula, fuksia, oxalis (gjøkesyre) og agurkurt.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB12 21.05.2025 17:02:22