Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med stekt rosenkål

Lammefilet med stekt rosenkål

Ingredienser

porsjoner

Havreris:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. purre
  • 20 g bladpersille
  • 200 g havreris
  • 2 ss smør
  • 2,5 dl oksekraft

Stekt rosenkål:

  • 400 g rosenkål
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 606 kcal
Fett 26 g
Protein 54 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam ytrefilet er et saftig, mørt og godt stykke kjøtt. Sammen med havreris og stekt rosenkål har du en mettende og næringsrik middag med norske råvarer på kort tid. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Havreris:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. purre
  • 20 g bladpersille
  • 200 g havreris
  • 2 ss smør
  • 2,5 dl oksekraft

Stekt rosenkål:

  • 400 g rosenkål
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 606 kcal
Fett 26 g
Protein 54 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg opp skiver av lammefilet over kremet havreris, og stekt rosenkål på siden. 

Lammefilet med stekt rosenkål

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB15 10.07.2025 22:26:12