Brødsmulesti
Gir et stk brød
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Grovt grytebrød er et luftig og sunt eltefritt brød med hvete- og byggmel. Det har sprø og god skorpe fordi det er stekt i jerngryte med lokk.
Trenden med eltefri bakst har vært sterk de siste årene, og det er ikke så rart: Eltefritt gir lite jobb og mye smak. Ulempen er at deigen trenger lengre hevetid enn om du baker på den tradisjonelle måten. Men det handler bare om rutiner: Dette grove grytebrødet kan du røre sammen på kvelden, og steke morgenen etter. Lite jobb, og mye smak.
Vil du ha et mindre grovt grytebrød? Prøv vår oppskrift på eltefritt grytebrød.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.