Anderillette

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Rillette er en erkefransk godbit som kan lages av all slags kjøtt. Vår rillette er av andelår. Server den som en appetittvekker på små toast, eller sett formen på bordet så gjestene selv kan forsyne seg. 

Ingredienser

 • 4 stk. andelår
 • 60 g grovt salt
 • 2 båter hvitløk
 • 4 stilker frisk timian
 • 4 stilker frisk rosmarin
 • 500 g andefett
 • 1 dl tørr hvitvin

Slik gjør du

 1. Tørk godt av lårene og legg dem til side.
 2. Bland salt, hvitløk og urter. Gni lårene inn med saltblandingen og sett på kjøl i minst 12 timer.
 3. Forvarm ovnen til 130°C.
 4. Skyll saltet av andelårene og tørk dem godt.
 5. Smelt andefett og tilsett hvitvin. Legg andelårene tett sammen i en ildfastform og hell over fettet så de dekkes helt. Ha lokk eller folie over formen og stek andelårene midt i ovnen i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner lett fra beinet.
 6. Løft lårene ut av fettet og avkjøl. Sil andefettet og ta vare på det (det kan brukes seinere).
 7. Plukk kjøttet av beina. Fjern skinn og bein.  Strimle kjøttet fint med fingrene til det er tynne fibre. Mål opp mengden kjøtt.
 8. Mål opp like mye andefett som kjøtt, og spe det inn i kjøttet litt etter litt. Rør godt mellom hver gang. Smak til med salt og kvernet pepper.
 9. Fyll blandingen i rene tørre glass eller i små former. Vær nøye med å få ut luftlommer. Bruk en skje til å jevne ut overflaten og dekk med andefett. Legg på noen kvister friske urter. Skru på lokk og oppbevar rilletten i kjøleskap til servering. Ta den gjerne ut av kjøleskapet en times tid før servering.
Legg andefettet i kjøleskapet, da vil andre væsker synke til bunnen og fettet legge seg øverst som ett lokk. Grav frem fettet og kast væsken, da har du et rent produkt som du kan fryse.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.