Lagre

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe , eventuelt annet mørt biffkjøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olje eller margarin til steking

Mangosalsa:

  • 1 stk. mango
  • 1 pk gul cherrytomat
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. finhakket jalapeño
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss olje
  • saft av 0,25 stk. lime

Korianderaïoli:

  • 1 potte frisk koriander
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss limesaft

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 stk.
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
Del

Taco i hjertesalat

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En fresh og sunnere bifftaco! Det saftige biffkjøttet serveres i hjertesalat, og toppes med søt mangosalsa, hot jalapenõ og deilig korianderaïoli. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe , eventuelt annet mørt biffkjøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olje eller margarin til steking

Mangosalsa:

  • 1 stk. mango
  • 1 pk gul cherrytomat
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. finhakket jalapeño
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss olje
  • saft av 0,25 stk. lime

Korianderaïoli:

  • 1 potte frisk koriander
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss limesaft

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 1 stk.
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander

Slik gjør du

1. Lag aïoli først. Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte. Grovhakk koriander. Kjør koriander og olje sammen i en blender eller med en stavmikser til du får en jevn, grønn olje.  

2. Bruk en bolle som ikke er for stor og vid og en god visp. En hurtigmikser er også fin å bruke. Rør eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. 

3. Bland inn sennep, hvitløk og litt limesaft. Spe forsiktig med oljen mens du fortsetter å vispe – en teskje av gangen er nok. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at aïolien hele tiden er glatt og blank. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer limesaft. 

Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.

4. Lag mangosalsa. Skjær topp og bunn av mangoen slik at den står støtt. Skjær av skallet og skjær kjøttet av mangostenen. Kutt mangoen i terninger.

5. Del cherrytomat i fire, finsnitt vårløk, finhakk rødløk, jalapenõ og koriander. Bland alt sammen med mangoterningene. Hell på olje, og smak eventuelt til med limesaft, salt og pepper.

6. Skjær eventuelt ytrefileten i biffer. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt. La biffene hvile et par minutter før du skjær dem i tynne skiver. 

7. Vask hjertesalat.

Anrett salatbladene med tynne skiver av biffkjøttet, topp med mangosalsa, korianderaïoli, jalapenõ i tynne skiver og frisk finhakket koriander.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant