Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Enkel bærterte

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 dl frossen bærblanding
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker

Tertebunn

  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 0,6 dl vann

Til servering

  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss mandler
Del

Enkel bærterte

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bær i kaker er alltid en suksess, og en klassisk bakt bærterte er en av de store favorittene. Skogsbær og hagebær, bruk det du har!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 dl frossen bærblanding
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker

Tertebunn

  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 0,6 dl vann

Til servering

  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss mandler

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel til paideigen i en foodprosessor. Tilsett vann og kjør til en fin deig. Pakk plastikkfolie rundt deigen, og la den hvile i 30 minutter i kjøleskap.
  2. Kjevle ut deigen på benken med litt hvetemel, så den ikke setter seg fast. Kjevle til den er ca. 5mm tykk.
  3. Smør  en 22 cm i diameter terteform og strø den med mel. Ha deigen over i formen. Skjær vekk overflødig deig.
  4. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Legg bakepapir over og dekk bunnen med ukokt ris eller erter. Stek bunnen på 180 °C i 10 minutter. Ta ut bakepapir og ris/erter. Stek bunnen videre i 7 minutter til den har fått en gyllen brun farge.
  5. Pisk sammen egg, sukker, melk og vaniljesukker.
  6. Tin bærene litt og ha dem i tertebunnen. Hell  eggeblandingen over bærene.
  7. Dekk terten med aluminiumsfolie og stek den på 190 °C i 15 minutter. Ta av folien og stek videre i 15 minutter. 
  8. Pisk kremfløte til luftig krem. Hakk mandler. 
  9. Avkjøl terten og server med hakkede mandler og krem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB14 27.11.2022 03:29:01