Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Proteinrundstykker

Proteinrundstykker med cottage cheese

Ingredienser

1  porsjoner

En porsjon gir ca. 10 rundstykker

  • 400 g cottage cheese
  • 3 stk. egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 400 g lettkokte havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2110 kcal
Fett 62 g
Protein 130 g
Karbohydrater 235 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De populære proteinrundstykkene med cottage cheese og egg er enkle, raske og fulle av smak! Vi har laget våre store og flate, slik at de kan toppes med masse godt, som her - med cottage cheese, eple og kanel. Prøv også våre proteinrundstykker med frø.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

En porsjon gir ca. 10 rundstykker

  • 400 g cottage cheese
  • 3 stk. egg
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 400 g lettkokte havregryn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2110 kcal
Fett 62 g
Protein 130 g
Karbohydrater 235 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Rundstykkene er aller best når de er nystekte, toppet med det du liker best, eller ved siden av en suppe. Rundstykkene egner seg godt til frysing, og blir som ferske igjen etter en tur i brødristeren eller stekeovnen. 

Dette er en grunnoppskrift som du kan variere på mange ulike måter. Prøv for eksempel å bytte ut halvparten av havregrynene med rugflak, eller bland inn revet gulrot, hakkede mandler eller nøtter, tranebær eller rosiner eller prøv deg fram med ulike frø. Vil du ha en søtere variant, kan du tilsette litt honning eller revet eple, og krydre med for eksempel kanel. 

Proteinrundstykker

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 06.12.2024 03:20:30