Langpannepizza

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.

Ingredienser

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • ½ pakke fersk gjær
  • 2 ss olje
  • ½ ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk rød paprika , i terninger
  • 2 ss frisk oregano

Slik gjør du

  1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
  3. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum.
  4. Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika.
  5. Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.

Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.