Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Langpannepizza

Langpannepizza

Ingredienser

porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 smør til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann , eventuelt kraft
  • 2 ts tørket oregano , eventuelt tørket eller frisk basilikum
  • ca. 2 ts sukker

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk fersk gjær
  • ca. 3 dl vann (ca. 20 °C)
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 1 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 844 kcal
Fett 36 g
Protein 54 g
Karbohydrater 68 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 smør til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann , eventuelt kraft
  • 2 ts tørket oregano , eventuelt tørket eller frisk basilikum
  • ca. 2 ts sukker

Pizzadeig:

  • 7 dl hvetemel
  • 0,5 pk fersk gjær
  • ca. 3 dl vann (ca. 20 °C)
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Topping:

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika , i terninger
  • 1 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 844 kcal
Fett 36 g
Protein 54 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

Pizzadeigen kan eltes for hånd, men blir aller best om du elter i en kjøkkenmaskin. Elter du deigen for hånd bør vannet du bruker være lunkent (ca. 37 °C). I en kjøkkenmaskin vil temperaturen på deigen øke gradvis under elting, og det er derfor smartere å bruke kaldt vann for at ikke deigen skal bli for varm. 

trinn du kan merke av

Pynt med frisk oregano, og topp eventuelt med litt chiliolje for ekstra smak.  Server gjerne en frisk salat med en god rømmedressing som tilbehør til pizzaen. 

Langpannepizza

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB11 17.07.2025 17:03:49