Ingredienser

  • 600 g gresskar i biter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 4 ss rømme
  • 2 ss frisk timian
Del

Gresskarsuppe

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god og enkel gresskarsuppe med rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk. Supert å servere utover høsten, når det blir kaldere ute. Topp gjerne suppen med urter, rømme og ristede gresskarkjerner

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g gresskar i biter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts pepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 4 ss rømme
  • 2 ss frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.
  2. Hakk løk og hvitløk.
  3. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
    Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.
  4. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.
  5. Smak til suppa med pepper og sitronsaft.

Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant