Gresskarsuppe

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En god og enkel gresskarsuppe med rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk. Supert å servere utover høsten, når det blir kaldere ute. Topp gjerne suppen med urter, rømme og ristede gresskarkjerner

Ingredienser

  • 600 g i biter gresskar
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 12 ts pepper
  • saft av 12 stk sitron
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 4 ss rømme
  • 2 ss frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frøene. Del i biter.
  2. Hakk løk og hvitløk.
  3. Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
    Smakstips: Hvis du ønsker en litt mer spicy suppe kan du tilsette litt chili, spisskumen og ingefær.
  4. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig.
  5. Smak til suppa med pepper og sitronsaft.

Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.