Toast med stekt egg

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hva er bedre enn en digg toast med ost og skinke? Jo, en ost- og skinketoast toppet med et deilig speilegg. Rask og enkel kosemat!

Ingredienser

  • 4 skiver landbrød
  • 2 ss smør eller olje til steking
  • 2 ts grov sennep
  • 150 g revet hvitost
  • 4 skiver kokt skinke
  • 2 stk egg
  • 14 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Stek brødskiver til de er gyllne og sprø på begge sider i en middels varm stekepanne med smør eller olje.
  2. Legg brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett, og smør på litt sennep. 
  3. Dryss over revet ost, og sett brettet i stekeovn på 200 °C til osten har smeltet, 5 minutter. Legg skinke på halvparten av skivene og legg den andre halvparten av brødskivene over. 
  4. Skyll stekepannen og varm den på nytt med litt smør. Stek speilegg til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.
  5. Ta smørbrødene ut av stekeovnen og flytt dem over på to tallerkener. Topp med speilegg, et lite dryss grovmalt pepper og server rykende varmt. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.